KAYSERİ / KOCASİNAN - Servet Akaydın Ortaokulu

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik'in 6. maddesi 1. fıkrasında "Bakanlıkça belirlenen sınıf düzeyi ve derslerden ortak yazılı sınav yapılabilir." hükmü yer almaktadır. Bakanlığımızca 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı içinde 1. dönem 2. yazılı sınavlarının 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü ülke genelinde yapılması daha önce ilan edilmiştir.

Sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tabloları hazırlanmıştır. Ülke geneli yapılacak ortak sınavlar; 6. sınıflarda Türkçe ve matematik derslerinden 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle gerçekleştirilecektir.

Tüm öğrencilerime sınavlarda başarılar dilerim.

Kas

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS merkezî sınavının tarihinin 2 Haziran 2024 olarak belirlendiğini açıkladı.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem 1.Ortak Sınavların Tarihleri belli oldu. Tüm Öğrencilerime Başarılar Dilerim.

Ekm

MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI 09.10.2023 TARİHİNDE YAYINLANDI.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü Genel Hedef olarak “Psikolojik Sağlamlık” konusunu, Kayseri İli Özel Eğitim ve Rehberlik İl Danışma Komisyonu ise, Yerel hedef olarak  “Sınır Koyma” konusunu seçmiştir. Okulumuz özel hedefleri ise, “Üst Öğrenime Geçiş Sınavları” ve “Öz Disiplin Geliştirme” dir.

.Bu hedefler;

-RİBA sonuçları

-Gözlemler

-Görüşmeler

-Paydaşların görüş ve önerileriyle belirlenmiştir. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.