SINIF REHBERLİK DOKÜMANLARI

SINIF REHBERLİK DOKÜMANLARI

Sevgili Öğretmenlerimiz;

Yıl boyunca kullanacağınız dokümanları sitemize yükledik. 

kolaylıklar dileriz. 

Hatice SAAR

Psikolojik Danışman

20.12.2023 89

 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

Sınıf rehber öğretmeninin görevleri

MADDE 23 – (1) Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar:

a) Sınıf rehberlik planını okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıf rehberlik programı çerçevesinde hazırlayarak en geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatır. Sınıf rehberlik planının bir örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile paylaşır. Plan dâhilinde uygulamalarını gerçekleştirir.

b) Sınıf rehberlik programı kapsamındaki etkinlikleri sınıfında uygular.

c) Öğrencilerinin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin ihtiyaçlarını belirleyerek okul rehberlik ve psikolojik danışma programına yansıtılmak üzere rehberlik ve psikolojik danışma servisine iletir.

ç) Okul rehberlik ve psikolojik danışma programının hedeflerine ilişkin etkinliklerde rehberlik ve psikolojik danışma servisiyle iş birliği yapar.

d) Her yıl kasım ayı içerisinde sınıfında bulunan risk altındaki öğrencilere ait verilerin bir örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisine iletir.

e) Bireyi tanıma tekniklerinden uzmanlık bilgisi gerektirmeyenleri rehber öğretmen/psikolojik danışman ile iş birliği yaparak sınıfında uygular, sonuçlarını rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile paylaşır.

f) Sınıfa yeni gelen veya uyum güçlüğü yaşayan öğrencilerin okula uyum sağlamaları sürecinde rehber öğretmen/psikolojik danışman ile iş birliği içerisinde çalışır.

g) Öğrencilerini rehber öğretmen/psikolojik danışman ile iş birliği yaparak ilgi, yetenek, değer, akademik başarı ve kişilik özelliklerine göre öğrenci kulüplerine, seçmeli derslere ve sosyal etkinliklere yöneltir.

ğ) Risk altında olan öğrencileri fark ettiğinde, gerekli desteği almaları için rehberlik ve psikolojik danışma servisini bilgilendirir.

h) Öğrencinin, öğrenme stilini fark etmesine, öğrenme becerilerini geliştirmesine, akademik performansını artırmasına yönelik çalışmalarında rehberlik ve psikolojik danışma servisiyle iş birliği yapar.

ı) Sınıfıyla ilgili yürüttüğü rehberlik çalışmalarına ilişkin raporu her dönem sonunda eğitim kurumu müdürüne sunar.

i) Sınıfında sosyal duygusal, akademik ve kariyer gelişimi açısından desteklenmeye ihtiyaç duyan öğrencileri rehberlik ve psikolojik danışma servisine yönlendirir, öğrencilerin gelişimini desteklemek amacıyla iş birliği yapar. Eğitim kurumunda rehber öğretmen/psikolojik danışmanın bulunmaması hâlinde öğrenciyi rehberlik ve araştırma merkezine yönlendirir.

j) Eğitim kurumu müdürünün vereceği rehberlik hizmetleri ile ilgili diğer görevleri yapar.

 

Her yıl kasım ayında sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan riskharitalarının hazırlanış sürecini daha net hale getirmek adına bir rehber hazırladık. Bu rehberde görevin dayanağı, dikkat edilmesi gereken noktaları ve en önemlisi risk haritasında yer alan maddelerin hangi yöntem ve teknikler kullanılarak doldurulabileceğini inceledik.

Rehberde belirtilen yöntem ve teknikler kullanılarak kolay, hızlı ve tam şekilde sınıf risk haritaları oluşturulabilecektir. Belirtilen yöntem ve teknikler tavsiye niteliğindedir. Maddeler doldurulurken sınıf rehber öğretmenlerimiz farklı yöntem ve teknikler kullanabilir.

Ayrıca bu rehber, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından sınıf rehber öğretmenlerine müşavirlik amacıyla kullanılabilir.

SINIF RİSK HARİTASI

SINIF RİSK HARİTASI HAZIRLAMA REHBERİ

 MEB-Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sınıf rehberlik kazanımlarına yönelik yayınlanan 1. ve 2.cilt etkinlik kitabını tüm sınıflar için ayırdık. Müşavirlik yapılırken rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara, uygulama yapılırken sınıf rehber öğretmenlerine kolaylık sağlaması için hangi sınıf düzeyinde çalışılıyorsa o sınıf düzeyinin etkinlik bölümü kullanılabilir.

5.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 1

5.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 2

6.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 1

6.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 2

7.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 1

7.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 2

8.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 1

8.SINIF REHBERLİK ETKİNLİKLERİ 2

SINIF REHBERLİK DOSYASI İÇERİĞİ

E-OKUL ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

SINIF REHBERLİK FAALİYETLERİ 1.DÖNEM SONU FAALİYET RAPORU 2024 OCAK

BEP 1..DÖNEM SONU DEĞERLENDİRME RAPORU 2024 OCAK